Pazartesi, Mayıs 29, 2006

Çilekli Pandispanya

(Pandispanyanın diğer resmini yüklerken bir problem oluştu. Halledebilirsem onu da ilave edeceğim.)

10 numaralı yemek etkinliğine bu tarifle katılmayı planlıyordum ama yetişmedi. Hanife'nin Çilekli ve Pudingli Pizza'sını okuduktan sonra dayanamayıp hafta içi aldığım çilekler ile bu tarifi yaptım. Pandispanyası son derece hafif ve lezzetli, sunumu son derece gösterişli oluyor. Tarifi "Yemek Zevki" dergisinin Mayıs 2000 sayısında görmüş, denemiş ve beğenmiştim. Her sene çilek zamanı mutlaka yapıyorum. Ancak orjinal tarifte kullanılan margarin yerine ben tereyağ kullanıyorum. Ayrıca sade un yerine kekun ile çok daha güzel bir sonuç elde ediyorum. Evde file badem olmadığı için bu sefer süsleme biraz eksik kaldı ama lezzeti yerindeydi doğrusu.


Malzemeler

Pandispanyası için:
3 yumurta
6 yemek kaşığı toz şeker
7 yemek kaşığı sade kekun
100 gr eritilmiş tereyağ
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet limon kabuğu rendesi
Kreması için:
1 su bardağı çilekli süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı dolusu un
30 gr tereyağ
1 paket vanilya
+ Süslemek için file badem
Yapılışı

3 yumurta ile 6 yemek kaşığı toz şekeri mikserle 7-8 dakika çırpın (Ben yüksek hızda 6 dakika çırptım). Kekunu, eritilmiş, soğumuş tereyağını, limon suyunu, kabartma tozunu ve limon kabuğu rendesini ilave edip karıştırın. Karışımı 24 cm'lik yağlanmış tart kalıbına döküp 170 derece fırında 20 dakika pişirin.
Kreması için çilekli süt, toz şeker, un, tereyağ ve vanilyayı iyice karıştırıp, orta ateşte koyulaşana (fokurdamaya başlayıncaya) kadar pişirip soğumaya bırakın.
Pişmiş olan pandispanya ılındığında üzerine kremasını eşit miktarda yayın. Resimdeki gibi çilekleri yelpaze biçiminde açarak üzerine dizin ve file bademle süsledikten sonra 2 saat dolapta bekletin. Çilekli pandispanyanız servise hazırdır. Afiyet olsun...

1 Comments:

At 22/10/07 3:32 ÖÖ, Blogger yasemin said...

pınar hanım, l
lütfen bana italyaya ve vakkoya mal yapan ve eski bakır eşyaların bulunduğu yerina dresini verebilirmisiniz.teşekkürler

 

Yorum Gönder

<< Home